Főoldal megjelenítése Főoldal megjelenítése E-mail nekünk!


TECHNIKÁK
A TANÍTÁSSAL, TANULÁSSAL KAPCSOLATOS
PSZICHÉS GÁTLÁSOK OLDÁSÁRA

 

Az induló képzéseink helyszínét és időpontját megtalálja az oktatási naptárban. 

 

Tanulási nehézséggel és magatartási zavarral küzdő gyermekekkel foglalkozunk. Munkánk során meggyőződésünkké vált, hogy az idegrendszeri éretlenség mellett, a lelki traumák is jelentős szerepet játszanak a tanulási nehézség és a magatartási zavar kialakulásában. Ezen lelki traumák feloldására dolgoztunk ki egy módszert, amely egyaránt használható óvodás és általános iskolás korú gyermekeknél, és segítséget ad a velük foglalkozó pedagógusok számára is.

A tanfolyam 60 órás, tanúsítványt ad. Lebonyolítását bármely helyszínen vállaljuk: folyamatosan vagy heti 3-3 napos bontásban (naponta 8-1625 óráig).

 Célcsoport: óvodapedagógusok, tanítók, fejlesztőpedagógusok, gyógypedagógusok, logopédusok, pszichológusok.

 A jelentkezés feltétele: egyetemi vagy főiskolai pedagógiai végzettség.

 A tanfolyam címe: Technikák a tanítással, tanulással kapcsolatos pszichés gátlások oldására

Előadó: Kulcsár Mihályné fejlesztőpedagógus, a módszer kidolgozója.

 Akkreditált program, száma:957/114/2013

 A tanfolyam célja: A tanuláshoz kapcsolódó stressznyomok, pszichés gátlások felismerése, oldása. A hallgatók tanulják meg jobban értelmezni saját és a gyermekek motivációit, metakommunikációs jelzéseit. A tanulási stratégiákra vonatkozó ismeretek bővítése.  

A tanfolyam témája: A pszichés gátlások felszámolására a mozgásterápián túl szükség lehet stresszoldó módszerekre is. Olyan technikákat választottunk ki, amelyeket saját pedagógiai gyakorlatunkban a legeredményesebben tudtunk használni és nem igényeltek speciális (pszichológusi) végzettséget. A tanfolyam tartalmaz önismereti teszteket pedagógusok számára, amelyek segítségével felismerhetik saját motivációikat és tanítványaik cselekedetinek mozgatórugóit. Tartalmaz kommunikációs gyakorlatokat a problémátlanabb kapcsolatteremtés megtanulására, a gyerekekben keletkezett stressz oldására.

 Témakörök: Varázskör(NLP) - A kellemetlen tevékenységet kellemes élményhez kapcsoljuk; Gyors fóbia gyógymód(NLP) - Az eseményről leválasztjuk az érzelmeket, nevetségessé tesszük a szituációt; Stresszoldó kineziológia - Az izmokban tárolt feszültségek oldásával az energiakörök tehermentesítése; Az olvasáshoz, íráshoz, számoláshoz kapcsolódó stressznyom felderítése szemkörzéssel, oldása.(Kineziológia); Izomcsoportok harmonizálása az írás megkönnyítése érdekében. (Izomkontroll); A dyslexia, dysgraphia, discalculia neurológiai hátterének ismertetése, megjelenési formái és kezelése

 Alkalmazott módszerek: előadás, konzultáció, bemutatás, megfigyelés, saját élményű mozgástréning, önálló munka.

 A tanfolyam teljesítésének tartalmi követelménye: A továbbképzés résztvevői ismerjék meg a Wartegg önismereti teszteket, legyenek képesek helyesen használni, értékelni. Legyenek képesek a metakommunikációs jelzéseket felismerni, értelmezni. Ismerjék meg a tanulás rendszerfolyamatát, ismerjék fel a tanulást akadályozó tényezőket, tudjanak alkalmazni megfelelő tanulási stratégiát. Tanulják meg a stressz fiziológiáját. Ismerjék, alkalmazzák helyesen a stresszoldó tornát.Tanulják meg felismerni a dyslexia, dysgraphia, dyscalculia kialakulását előidéző pszichés tényezőket és tudjanak alkalmazni megfelelő stresszoldó technikát. Tanulják meg a tanítással, tanulással kapcsolatos stressz oldására alkalmas stresszoldó technikák elméleti alapjait és gyakorlati alkalmazásait: NLP-varázskör, gyorsfóbia gyógymód, hiedelmek megváltoztatása. Kineziológia (szemkörzés, stresszoldó torna). Izomkontroll (a vállöv és medenceöv izmainak összehangolása).

A tanúsítvány kiadásának feltétele: A résztvevő a tanfolyam összes óraszámának legalább 83%-án legyen jelen. (1 napot hiányozhat.)
Teljesítse az időközi ellenőrző feladatot. Tegyen sikeres záróvizsgát.

Alapította: LOGO-PED KM BT. 2060 Bicske, Prohászka u. 4.

A tanfolyam létszáma maximált, a jelentkezéseket csak a visszajelzés sorrendjében tudjuk elfogadni.

 Ára: 60 000 Ft / fő, mely összeg tartalmazza az oktatáshoz szükséges segédanyagokat is. A felmerülő eszközkészítési, utazási és szállás költségek a hallgatókat terhelik. A befizetés történhet átutalással vagy készpénzben, a képzés első napján a helyszínen. 

A vizsga sikertelen teljesítése esetén ez az összeg nem követelhető vissza.

 A vizsgálathoz szükséges eszközök

A hallgató készíti el:
általános iskolában használatos tanulói betű- és számkártyák,
A/4-es méretű lap, melyen egy teljes lapot kitöltő piros x látható,

 

Lehetőséget biztosítunk minden érdeklődő számára, hogy térítésmentesen vehessen részt a képzés első napján.

A tanfolyamot elvégzett hallgatók – előzetes egyeztetés után – 7 éven belül, térítésmentesen ismételhetnek, de erről újabb tanúsítványt nem kapnak.

 

(vissza a lap tetejére)
¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯ 
(vissza a főoldalra)

Bázis iskoláink
Szülők számára
OKTATÁSI NAPTÁR
Társoldalak
Könyvajánló
Könyvrendelés
Minősítő vizsga
Jelentkezés tanfolyamokra
Rólunk
Webáruház
Hírlevél feliratkozás

Tanulásinehézségek.hu - 2010